latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:20 ⇒ 12:25 | Аутор: ТАНЈУГ

ББЦ: Сергеј и Спајић међу 15 изненађења на Мундијалу

Српски репрезентативци Сергеј Милинковић Савић и Урош Спајић, према мишљењу угледног Би-Би-Сија, изабрани су на листу од 15 фудбалера који би могли да из другог плана заблистају на Свјетском првенству.
Сергеј Милинковић Савић (Фото:fourfourtwo.com/) -
Сергеј Милинковић Савић (Фото:fourfourtwo.com/)

Милинковић Савић се налази на 11. мјесту, а Спајић три позиције иза њега на листи коју предводе суперталентовани Мексиканац из ПСВ-а Ирвинг Лозано, Аргентинац из Боке Јуниорс Кристијан Павон и Локомотивин Рус Алексеј Миранчук.

Британски сервис подсјећа да је Сергеј имао сјајну сезону у Лацију и да га желе многи великани (Манчестер Јунајтед, Реал Мадрид, ПСЖ, Челси...), као и да је у млађим селекцијама Србије освајао европску и свјетску титулу, па је Мундијал нова одлична прилика да поново пружа одличне партије.

За Спајића се наводи да је нешто старији у односу на остале на листи, јер има 25 година, али да и даље има потенцијал да напредује и да је изненађујуће изабрао да послије Андерлехта пређе у Краснодар јер може да игра у најјачим лигама Европе.

На листи талентованих фудбалера одабрани су још Швајцарац Брил Емболо (Шалке), Перуанац Ренато Тапија (Фејнорд), Иранац Сардар Азмун (Рубин), Ашраф Хакими (Мароко, Реал Мадрид), Андре Силва (Португалија, Милан), Родриго Бентакур (Уругвај, Јувентус), Алиреза Јаханбахш (Иран, АЗ Алкмар), Јури Тилеманс (Белгија, Монако), Исмаила Сар (Сенегал, Рен) и Макси Гомез (Уругвај, Селта).