latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:04 ⇒ 14:28 | Аутор: РТРС

РУГИП: Циљ - анализа рада шефова и запослених у подручним јединицама

У Бањалуци је одржан састанак представника Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове са руководиоцима локалних самоуправа бањалучке регије. Циљ је да се дође до стварног стања и анализе рада шефова и свих запослених у подручним јединицама РУГИП-а.

У републичкој управи за геодетске и имовинско - правне послове очекују да ће овакви састанци допринијети да се утврди нова стратегија пословања како би пружали најбоље резултате приликом подношења захтјева свих грађана.

"Са задовољством могу да кажем да ћемо до краја године 72 катастарске општине на подручју Града Бањалука да оснујемо нови катастар непокретности као јединствен, остаје нам још 28, наравно они су мало тежи јер улазимо у сам град", рекла је Босиљка Предраговић, директорица Републичке управе за геодетске и имовинско - правне послове.

У општини Мркоњић Град истичу да им је најбитнија евиденција о порезу на непокретност.

"Јер код нас још увијек је порез добровољна категорија. Када платимо, шта са онима који се нису пријавили. до њих је немогуће доћи. Ми нудимо своје податке које посједујемо, али законски њима то није релевантно", истакла је Дивна Аничић, начелница општине Мркоњић Град.

У Републичкој управи за геродетске и имовинско - правне послове истичу да ће на овом састанку утврдити смјернице пословања за наредни период.