latinica  ћирилица
12/06/2018 |  11:39 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Вишеград: Одржано пјесничко вече

У организацији Дома културе у Вишеграду одржано је пјесничко вече. Овом приликом публици су се представила три млада вишеградска пјесника.

Књига је кроз вијекове била та која је остављала траг, говорила о мисли, креативности и стваралаштву, а поезија је кључ за душу. Zа пјеснике кажу да су осјетљиве душе и да нема неискрене поезије.

"Инспирацију не проналазим, она проналази мене, одведе ме у неку другу димензију из које записујем мисли", каже пјесникиња Јелена Андрић.

"Теме о којима пишем су разне, има ту социјалне поезије, љубавна инспирација долази сама по себи, не може човјек да пише када хоће, већ једноставно када му дође инспирација, тада се пише", истиче пјесник Срђан Шимшић.

Млади сликар Славко Тушевљак представио се пјесмама које су баш попут његових слика, у симболима, метафорама и намјерним недореченостима.

"У вријеме поремећеног система вриједноси гдје нас уче да емоције нису ствари које су потребне у животу, ми управо дајемо акценат на њима", наглашава Тушевљак.

Како је најављено, ускоро би свјетло дана требало да угледа и прва заједничка збирка пјесама ово троје младих вишеградских пјесника.