latinica  ћирилица
11/06/2018 |  11:44 ⇒ 12:08 | Аутор: РТРС

И то се дешава: Грешком скраћена трка за Велику награду Канаде

Њемачки возач Себастијан Ветел стигао је синоћ на Великој награди Канаде до 50. побједе у каријери, али трка у Монтреалу остаће упамћена по невјероватној грешци организатора због које је трка умјесто 70 трајала 69 кругова.
Манекенка Вини Харлоу грешком скратила Велику награду Канаде за један круг -
Манекенка Вини Харлоу грешком скратила Велику награду Канаде за један круг

Наиме, организатори трке су канадској манекенки Вини Харлоу грешком у комуникацији рекли да маше црно-бијелом заставом у циљу један круг прерано, што је она одрадила без грешке.

- Нисам ја крива! Рекли су ми да машем, али најважније је да нико није повријеђен - рекла је Вини, позната по проблемима с пигментацијом због којих има необичан узорак на лицу.

Грешка је могла изазвати хаос на стази, јер су возачи знали да је трка прерано завршена, јер им то пише на воланима у болиду.

- Забринуо сам се и поручио сам боксу да упозоре људе да не истрчавају на стазу као након сваке трке. Није ми јасно шта се догодило, али то није питање за мене - рекао је Ветел након грешке која се није први пут догодила у Формули 1.

Тако је и Пеле на Великој награди Бразила 2002. године прекасно махао заставом, а трка у Кини 2014. године је такође завршена круг прерано због грешке у комуникацији судија.