latinica  ћирилица
10/06/2018 |  12:34 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Беванда-Марић: Унаприједити сарадњу у области привреде

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда и хрватски министар финансија Здравко Марић оцијенили су на састанку у Сплиту да су између двије земље традиционално добри односи у области ресора које они воде, те да треба користити сваку прилику да они додатно буду унапријеђени, посебно у области привреде.
Сплит - Марић, Беванда - Фото: СРНА
Сплит - Марић, БевандаФото: СРНА

Говорећи о актуелним догађајима који се односе на отворена питања између двије земље, Беванда је оцијенио да предизборно вријеме може да отежава и безазлена питања, али је битно у сваком тренутку поштовати домаће и међународно законодавство које је додатна подршка пријатељским односима двије земље, саопштено је из Министарстава финансија и трезора БиХ.

На састанку је истакнуто да регионална сарадња може донијети много добробити за БиХ која је закорачила на европски пут, гдје ће јој Хрватска, која је чланица ЕУ, бити снажна подршка.

Саговорници су се сложили да треба наставити сарадњу у ресору финансија, јер је она до сада била успјешна, те да треба прихватати и нове трендове о којима се управо говорило на годишњем састанку у Сплиту.

Беванда је честитао хрватском колеги на добро организованом овогодишњем састанку Конститутивне групе Свјетске банке и Међународног монетарног фонда у Сплиту, чији је Марић био домаћин, који је окупио гувернере и министре финансија из 15 земаља.

На састанку Конститутивне групе Свјетске банке и ММФ-а говорили су замјеник предсједавајућег Групације Свјетске банке за Европу и Централну Азију Кирил Милер, те извршни директори ММФ-а и Свјетске банке Антони де Ланој и Франк Химскерк.