latinica  ћирилица
09/06/2018 |  08:58 ⇒ 11:17 | Аутор: СРНА

Невријеме похарало Херцег Нови; У Тивту оштећени авиони

Херцегновску ривијеру погодило је снажно невријеме праћено јаком кишом, градом и олујним вјетром, а причињена је знатна штета на кућама.
Невријеме у Херцег Новом (Фото: portalanalitika.me) -
Невријеме у Херцег Новом (Фото: portalanalitika.me)

У Херцег Новом и Мељинама ишчупана су стабала и билборди на улицама, а причињена је и штета на кућама, гдје су поломљена стакла на прозорима и полупани кровови.

Олујни вјетар је синоћ и током ноћи чупао расвјету, дрвеће, оштетио аутомобиле, пумпу и перионицу, док су улицама текли бујични потоци.

Пијавица са мора оштетила је болницу у Мељинама на којој су поломљени прозори и уништен кров. Директор Болнице Оливера Елез рекла је да су оштећене зграде Завода за рехабилитацију и интерног одјељења у којима је било пуно пацијената, али да нико није страдао.

- Олујни вјетар однио је кров са кабинета интерног одјељења на којем су сва стакла избијена. Осим тога, страдале су кухиња и праоница...Ситуација је ванредна и потребна нам је помоћ - рекла је Елезова за Радио Јадран.

Болница у Мељинама, која је главни ослонац Новљанима и гостима током љета, мјесецима једва опстаје због тешке финансијске ситуације, недостака кадра и неизвјесног статуса.

Тиват: Невријеме оштетило два мања авиона

Два мања авиона, која су била паркирана на Аеродрому у Тивту, оштећена су у олујном невремену, саопштено је из предузећа Аеродром Тиват.

Ријеч је о авионима масе веће од шест тона, које је синоћ захватила пијавица.

У саопштењу се наводи да ће ускоро изаћи на лице мјеста и представници осигуравајућих кућа и процјенити штету.