latinica  ћирилица
08/06/2018 |  15:31 | Аутор: СРНА

Конкурс за упис студената 13. јуна, а пријемни испит 2. јула

Конкурс за упис студената у прву годину студија на јавним универзитетима у Републици Српској биће објављен у сриједу, 13. јуна, док је полагање квалификационог испита заказано за 2. јули, одлучено је данас на Заједничком колегијуму ректора универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву.
Студенти - Фото: РТРС
СтудентиФото: РТРС

Конкурс за упис студената биће објављен у дневним листовима Независне новине и Еуроблиц, а пријем докумената за упис планиран је од 18. до 29. јуна, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Евентуалне жалбе на прелиминарне ранг листе, које ће бити објављене 4. јула до 14.00 часова, биће могуће 5. и 6. јула, те ће 9. јула бити објављене коначне ранг листе примљених студената на прву годину студија.

На Колегијуму два универзитета у Српској закључено је да упис кандидата буде од 10. до 13. јула.

Након првог, други уписни рок организоваће организационе јединице које у првом року не упишу планирани број студената, наводи се у саопштењу.

Конкурс за други уписни рок биће објављен у дневним новинама 22. августа, а пријаве кандидата могуће су од 27. августа до 5. септембра.

Полагање пријемних испита у другом року заказано је за 7. септембар.

Прелиминарни резултати другог квалификационог испита биће објављени 10. септембра, а жалбе ће бити могуће од 11. до 13. септрембра, те ће коначна листа примљених студената бити објављена 14. септембра.

Заједнички је одлучено да се упис примљених кандидата обави од 17. до 19. септембра, а да настава на свим годинама студија почне 1. октобра.