latinica  ћирилица
04/06/2018 |  16:19 ⇒ 18:36 | Аутор: РТРС

Први тим Института за кардиоваскуларне болести са Дедиња у посјети бијељинској болници

Бијељинску болницу "Свети Врачеви" данас је посјетио први тим Института за кардиоваскуларне болести Дедиње. Захваљујући стручњацима из Института Дедиње, у ангио сали бијељинске болнице, годишње буде збринуто око 1.000 пацијената.

Први стент пацијенту је уграђен у бијељинској болници 2014. године. Годишње у ангио сали буде збринуто 800 пацијената.

"60 одсто пацијената је ван Семберије и Бијељине. Ово је центар који помаже пацијентима широм Српске и на њихово задовољство они врло ефикасно и брзо добију ту услугу на највишем нивоу", каже Синиша Максимовић, директор болнице "Свети Врачеви", Бијељина.

У овој болници отворен је програм акутног инфаркта миокарда односно овдје се лијече болесници са срчаним ударом.

"Познато је да је у питању најефикаснија интервенција из области интервентне кардиологије која може да покаже велики број спасених живота у релативно кратком временском периоду", истиче академик, Миодраг Остојић.

Протеклих мјесеци на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње уведено је седам нових процедура којих до сада није било у српској медицини.

"Рећи ћу вам само да ћемо у току ове године уводити нове процедуре и нове технологије први у Европи. Ја не видим ништа боље и ништа љепше него да вам кажем данас да и ви будете дио тог тима, да учествујете у стварању те медицинске историје која је препуна на страницама Института Дедиње", рекао је Милован Бојић, директор Института за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Директор болнице у Бијељини Синиша Максимовић уручио је директору Института Дедиње Миловану Бојићу монографију и кључ бијељинске болнице као знак пријатељства и добродошлице за све запослене са овог реномираниог Института.