latinica  ћирилица
24/05/2018 |  15:01 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Дан запошљавања у Лакташима

Лакташи су међу општинама Српске са најмањом стопом незапослених. Данас, на Дану запошљавања, послодавци из ове општине понудили су нова радна мјеста.

Шансу на Дану запошљавања потражио је и Зоран Ћетојевић који је прије шест година завршио Пољопривредни факултет, смјер агрономија.

- Радио бих у својој струци, али овдје ништа такво није понуђено, па сам аплицирао у фирме које су се данас представиле за неки други посао - каже Ћетојевић.

Преко двадесет послодаваца понудило је 350 радних мјеста. Познаваоци прилика кажу да ће тешко мјеста бити попуњена.

- Људи када траже посао не припреме се довољно добро за сам поступак тражења посла, а када се не припремите добро, онај ко разговара са вама открије да нисте спремни - каже Мирослав Вукајловић из Агенције за посредовање при запошљавању Спектар.

Запошљавање младих биће у фокусу рада општинске власти.

- У области образовања постоје покушаји да се промијене одређене ствари, те ћемо тако више радити на образовању кадрова који су потребни привреди - каже Ранко Карапетровић, начелник општине.

Дан запошљавања Лакташи организован је у оквиру пројекта "Јачање локалних партнерстава за унапређење тржишта рада и повећање запослености", који финансира Европска унија и Међународна организација рада.