latinica  ћирилица
24/05/2018 |  11:11 ⇒ 11:20 | Аутор: СРНА

Ћосић: Повећан број миграната у транзиту

На подручју Полицијске управе Бијељина повећан је број миграната који илегално улазе у земљу. Од почетка године откривено је 26 миграната који су илегално ушли у овај дио Српске.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

У прва четири мјесеца полиција је открила 11 миграната, а 15 само у мају .

"У односу на прошлу годину у којој су откривена 33 мигранта, то је, знатно повећање", рекао је начелник Полицијске управе Жарко Ћосић.

И у наредном периоду, због повољних временских услова очекује се повећан број миграната, каже Ћосић, због чега очекује помоћ међународне заједнице .

"Мигранти за транзитну руту све више користе наше подручје које граничи са Србијом и Хрватском. Углавном су откривени у кретању локалним или магистралним путевима’’, додао је начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић на конференцији за новинаре у Бијељини. 

Регистровани су мигранти из Сирије, Ирана, Ирака Пакистана, Авганистана, Кине и Марока, који су углавном без личних докумената. Након откривања полиција их предаје Граничној полицији и Служби за странце. 

На овом подручју нису забиљежени случајеви да су мигранти починили кривично дјело или нарушавали јавни ред и мир. Ћосић је истакао добру сарадњу са са Граничном полицијом и Службом за странце.

С. Ђурђевић/РТРС