latinica  ћирилица
23/05/2018 |  21:24 ⇒ 21:24 | Аутор: СРНА

Јулија Скрипаљ: Имали смо срећу што смо преживјели

Јулија Скрипаљ, која 4. марта пронађена без свијести на клупи у Солсберију заједно са оцем Сергејем, бившим руским двоструким агентом, рекла је Ројтерсу да је шокирана да су она и отац били мета напада нервним агенсом.
Сергеј и Јулија Скрипаљ - Фото: илустрација
Сергеј и Јулија СкрипаљФото: илустрација

"И даље не могу да вјерујем да смо обоје нападнути. Имали смо велику срећу да смо преживјели покушај убиства. Наш опоравак је био спор и веома болан", написала је она у саопштењу за Ројтерс.

Скрипаљева није жељела да одговара на питања већ је послала изјаву преведену на енглески језик.

"За мене је шок да је у нападу кориштен нервни агенс. Након 20 дана у коми пробудила сам се и схватила да смо отровани", написала је она, додајући да је 3. марта дошла у Енглеску да посјети оца.

Скрипаљева је написала да је захвална особљу болнице у Солсберију, као и људима који су им помогли на улици када су били без свијести.

"Не желим да описујем детаље али је лијечење било инвазивно, болно и депресивно", написала она и додала да дугорочно гледано жели да се врати у Русију.

Она је рекла да је отпуштена из болнице 9. априла и да јој се живот изокренуо и у физичком и емотивном смислу.

"Захвална сам руској Амбасади која је понудила помоћ, али тренутно ми нису потребне њихове услуге", написала је она, истичући да нико не говори у име ње и оца.