latinica  ћирилица
23/05/2018 |  19:53 | Аутор: Агенције

Надал: Не такмичим се са Федерером

Рафаел Надал, најбољи шпански тенисер, рекао је да се он не такмичи са ривалом Роџером Федерером и да су њихове каријере специфичне на своје начине.
Рафаел Надал и Роџер Федерер - Фото: Screenshot
Рафаел Надал и Роџер ФедерерФото: Screenshot

Надал је за италијанске медије рекао да размишља само о својој каријери, а не о каријерама највећих ривала.

- Не такмичим се са Федерером. По мом мишљењу, он има своју каријеру, а ја своју. Федерер је фантастичан због свега што је урадио, али мислим да сам и ја. Ми имамо добар однос - рекао је Надал.

Рафа је недавно поново преузео водећу позицију на АТП ранг листи, а вјероватне ће ту и остати неко вријеме, с обзиром на његову фантастичну форму, али и чињеницу да се Роџер неће враћати тениским теренима прије завршетка сезоне на шљаци.

- Слажем се да смо много пута играли мечеве који су обојици били веома битни, гдје је било много притиска, али најбитније је да смо увијек разумјели да је то све само спорт. Захвалан сам на свему што ми је пружено у животу и на свим стварима које сам урадио и доживио на Туру свих ових година - нагласио је Надал.

Шпански тенисер је невјероватан ове године на шљаци, освојио је Монте Карло, Барселону и Рим, а слиједи му Ролан Гарос, гдје је титулу освајао чак десет пута, а ове године је главни фаворит и уједно и бранилац трофеја.

Квалификације за други Гренд слем по реду, који се одржава у Француској, почеле су 21. маја, а турнир ће трајати до 10. јуна.