latinica  ћирилица
23/05/2018 |  11:59 ⇒ 13:36 | Аутор: СРНА

На Економском форуму о реализацији заједничких пројеката

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић изјавио је данас Срни да ће на предстојећем Економском форуму у Санкт Петербургу бити ријечи о сарадњи фирми из Српске и Русије и реализацији заједничких пројеката.
Душко Перовић - Фото: СРНА
Душко ПеровићФото: СРНА

"Предвиђено је да буду одржани састанци наших људи са представницима руских компанија, што је значајно за унапређење економских односа. Економски форум је сјајна прилика за склапање уговора и повезивање привредника", рекао је Перовић.

Он је истакао да би на Економском форуму требало да разговарају представници Републике Српске и фармацеутских кућа из Русије.

"Они би требало да нам понуде лијекове који су свјетског квалитета, а много су јефитинији од оних са западних тржишта. Вјерујем да ћемо и у овој области успоставити добру сарадњу", каже Перовић.

Он је нагласио да би у наредном периоду Ваздухопловни завод "Орао" требало да потпише споразум са руском Фабриком мотора за хеликоптере "ОДК".

"То је требало да буде урађено на Економском форуму, али није припремљена потребна документација. Сигурно је да ће споразум бити потписан у наредном периоду", навео је Перовић.

Он је подсјетио да ће предсједник Републике Српске Милорад Додик на маргинама Економског форма у Санкт Петербургу разговарати са предсједником Русије Владимиром Путином.

Перовић је напоменуо да би представништво Републике Српске у Санкт Петербургу требало да буде отворено у септембру.

Економски форум почиње сутра и трајаће до суботе, 26. маја.