latinica  ћирилица
22/05/2018 |  12:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Крстајић: Све је могуће, па и да Србија буде у финалу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да је пласманом на Мундијал у Русији направљен огроман успјех, али и да је у животу све могуће, па и да његова екипа оде чак до финала.
Младен Крстајић (Фото: fss.rs) -
Младен Крстајић (Фото: fss.rs)

Крстајић, који ће у четвртак објавити шири списак од 25 фудбалера за Свјетско првенство, подсјетио је да су "Орлови" заслужено изборили мјесто у Русији одличним играма у квалификацијама.

 "Наш циљ смо остварили пласманом на СП, с обзиром на то да знамо да Србија није учествовала на великим такмичењима у посљедње вријеме и да смо у квалификацијама били у групи са Ирском, Велсом и Аустријом, гдје нисмо баш били у првом плану. Међутим, заслужено смо завршили први на табели и пласирали се у Русију", рекао је Крстајић.

Он је додао да је у овом тренутку најважније да се направи добра атмосфера у земљи и са позитивном енергијом оде у Русију.

За Е групу, гдје су Србији ривали Бразил, Швајцарска и Костарика, истакао је да је атрактивна и тешка.

"Бразил је фаворит, али ни фаворитима не буде лако како људи замишљају. Швајцарска има завидан квалитет и високо је рангирана на ФИФА листи, Костарика је 25, а ми смо најслабије пласирани. Ситуација је таква да нема лоших противника, за сваку утакмицу посебно се треба припремати. Кроз све три утакмице тражићемо нашу шансу".

Међу фаворите на Мундијалу убројио је Њемачку, Бразил и Аргентину, иза њих види и Белгију, али и додао да Хрватска може да оде далеко.

Крстајић се осврнуо и на изјаву најбољег српског судије Милорада Мажића и његове ријечи да не би волио да суди финале Мундијала ако то значи да неће Србија играти у њему.

"Сувишно је говорити о Мажићу, потврђује се из мјесеца у мјесец и достигао је врхунац. Он је добар бренд из Србије и на прави начин је презентује. Волио бих да се то што је изјавио и оствари. Све је могуће у животу, па и то. Треба сачекати", поручио је Крстајић.

Србија први меч на Свјетском првенству игра против Костарике 17. јуна у Самари, пет дана касније ривал је Швајварска у Каљининграду, а 27. јуна Бразил у Москви.