latinica  ћирилица
22/05/2018 |  09:39 ⇒ 09:57 | Аутор: СРНА

Равну Романију захватило јако невријеме

Јако невријеме праћено градом које је задесило подручје Равне Романије нанијело је штету на младом поврћу и воћњацима, а јака грмљавина изазвала је кварове на бројним кућним електричним уређајима.
Соколац - непогоде - Фото: СРНА
Соколац - непогодеФото: СРНА

У домаћинству Антонић на Равној Романији кажу за Срну да је јако невријеме трајало јуче од 15.30 до 17.00 часова и да је град обијелио на њиховим имањима.

"Оштећено је поврће, тек оформљени плодови воћа, а локални макадамски пут је однијела вода, тако да је неопходна хитна поправка", кажу Антонићи.

Они су за разлику од већине комшија на вријеме искључили све кућне апарате, па су тако избјегли кварове.

Педесетогодишњи домаћин Миле Лиздек са Равне Романије каже да не памти тако јако невријеме, које је истим интезитетом трајало око два часа.

Лиздек наводи да је јака грмљавина, каква се ријетко чује, нанијела много штете мјештанима који нису на вријеме искључили кућне апарате, те додао да су јутрос отежане телефонске везе.

У електродистрибутивној радној јединици Соколац потврдили су да је јуче у поподневним часовима више пута долазило до прекида у испоруци струје потрошачима због невремена које је захватило Равну Романију.