latinica  ћирилица
22/05/2018 |  07:53 ⇒ 08:03 | Аутор: СРНА

Измијењен режим саобраћаја у Источном Сарајеву

На путевима у Републици Српској јутрос су повољни услови за вожњу, на подручју Федерације БиХ коловози су мјестимично влажни, а из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на могуће ситније одроне земље или камења, посебно на дионицама које пролазе кроз усјеке, као и преко планинских превоја.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Из АМС издвајају путне правце Карановац-Кнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

Због изградње кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву, на дионици регионалног пута Кула-граница Републике Српске/Федерације БиХ Враца један, измијењен је режим саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника, а постављена је привремена сигнализација.

На магистралном путу, на улазу у Брод из правца Доњег Свилаја /насеље Струге/, од 8.00 до 16.00 часова саобраћај ће бити обустављан 30, а пропуштан 15 минута због деминирања терена.

Саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два због изградње обилазнице око Брчког.

Због већег одрона, на магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, саобраћај се још одвија успорено по привремено урађеном проширењу поред пута и проходно је за сва возила.

На дионици магистраног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укршатања са магистралним путем, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор и дионици регионалног пута Горња Вијака један-Горња Вијака два измијењен је режим одвијања саобраћаја због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Због санационих радова саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

На дионици регионалног пута Укрина-Клупе, због изградње водовода на подручју насеља Шњеготина, општини Челинац, измијењен је режим саобраћаја.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на дионици регионалног пута Обудовац два-Лончари.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, на локалитету Српских Топлица.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До.

Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини, на дионици локалног пута Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне тоне.

На подручју ФБиХ, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница, због санације клизишта саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

Због радова на уређењу шкарпи и косина на магистралном путу Србљани-Босанска Крупа саобраћа се једном траком уз повремене кратке обуставе.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања на прелазак границе.