latinica  ћирилица
20/05/2018 |  11:02 ⇒ 16:07 | Аутор: РТРС

Ердоган у Сарајеву; Присталице узвикују "Алаху екбер" (ФОТО)

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган стигао је у Сарајево гдје ће данас у дворани "Зетра" одржати предизборни скуп. Турског предсједника на сарајевском аердорому дочекао је предједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.
Сарајево - Ердоган - Фото: РТРС
Сарајево - ЕрдоганФото: РТРС

Више хиљада окупљених у сарајевској "Зетри", гдје ће данас турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган одржати предизборни митинг, узвикује "Алаху екбер" и пароле против Израела, јавља извјештач Срне са лица мјеста.

Према ранијим најавама, на конгресу УЕТД учествоваће чланови из Њемачке, Аустрије, Белгије, БиХ, Данске, Финске, Француске, Холандије, Велике Британије, Шведске, Швајцарске, Италије, Мађарске, Македоније, Норвешке и Чешке.

Сарајево - Ердоган

Ердоган ће у дворани "Зетра" у Сарајеву присуствовати Генералној скупштини Уније европских турских демократа, којој ће, према очекивањима, присуствовати између 10.000 и 15.000 људи, међу којима је велики број турских држављана из земаља западне Европе.

Изетбеговић је раније рекао да ће Ердоган са скупа у "Зетри" послати одређене политичке поруке, с обзиром на то да се у Турској 24. јуна одржавају пријевремени предсједнички и парламентарни избори, први послије референдума о уставним промјенама којима су проширена предсједничка овлаштења.

Ово је ће бити једини предизборни скуп Ердогана ван Турске, с обзиром на то да је његово одржавање забрањено у већини европских земаља.

Сарајево - Ердоган (Фото: РТРС)

Турски предсједник у Сарајево је стигао са делегацијом министара који ће с колегама из БиХ разговарати о заједничким пројектима и сарадњи.

Данас ће између осталог бити потписано и писмо намјере за изградњу аутопута Сарајево - Београд, који би требала финансирати Турска.

Подсјећамо, предизборни скупови турског предсједника забрањени су у земљама Европе.