latinica  ћирилица
20/05/2018 |  08:41 ⇒ 08:43 | Аутор: СРНА

Културни спектакл у Музеју Семберије

Музеј Семберије у Бијељини приредио је културни спектакл за све генерације и у "Ноћи музеја" окупио више од хиљаду посјетилаца у најстаријем цивилном здању у граду.
Музеј Семберије - Фото: РТРС
Музеј СемберијеФото: РТРС

Од 17.00 часова до један час послије поноћи у Музеју и око њега трајала је забава испуњена музиком, стиховима, знањем и креативном игром у којој су се дружили извођачи и публика, али и случајни пролазници, који су уживали у ненајављеном концерту Хора "Србадија" за вријеме увјежбавања на улици уочи наступа у Музеју.

Координатор манифестације Снежана Антић рекла је Срни да је одзив публике на тринаести пут организовану "Ноћ музеја" био изванредан и много већи од очекиваног.

Према њеним ријечима, тако је почело већ од отварања са радионицом за дјецу под називом "Испод крошње баобаба" на којој је у прављењу маски и осликавању пећина умјесто очекиваних 40 учествовало више од стотину малишана предшколског узраста.

У "Ноћи музеја" одржан је концерт ученика Основне музичке школе "Корнелије Станковић", који су дугогодишњи учесници ове манифестације, као и дјечији и велики Хор "Србадија", чији су се чланови, на радост суграђана, распјевавали и око зграде Музеја у центру града.

Публика је имала прилику да ужива у изложби фотографија Вере Радошевић које су настале током њеног двогодишњег боравка у Анголи, гдје је волонтерски радила у сиротиштима.

Полазници курсева руског језика у граду одржали су "Кутак за руски тренутак" током којег су говорили стихове руских пјесника, уз музичку пратњу, а чланови трупе "Театар Убунту" забављали су публику извођењем дијелова комедија и монолога.

У популарном квизу, чија је специјална област била Африка, учествовало је осам екипа, учесници су стигли и из Сремске Митровице, Кузмина и Добоја, а књиге и пиво, као награда, обезбијеђене су за екипе које су освојиле прво, друго и претпосљедње мјесто.

"Ноћ музеја" завршена је у један час иза поноћи послије трочасовне забаве уз популарне ди-џејеве.

Улаз на све организоване садржаје био је бесплатан.