latinica  ћирилица
19/05/2018 |  21:40 | Аутор: РТРС

У "Ноћи музеја" богат програм за све генерације

Музеј савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци вечерас је у "Ноћи музеја" приредио богат програм за све генерације, а у фокусу је изложба "Пунктуми", којом се обиљежава и Европска година културног насљеђа.
Ноћ музеја - Фото: Screenshot
Ноћ музејаФото: Screenshot

Портпарол музеја Бранка Шестић рекла је Срни да је изложба "Пунктуми - Збирка иностране умјетности МСУРС" из сталне музејске поставке.

За манифестацију је изабрано 100, од више од 360 дјела из Збирке иностране умјетности Музеја, од 80 аутора из 17 европских земаља.

Шестићева је навела да је изложба реализована уз подршку Мисије ЕУ у БиХ.

Према њеним ријечима, организован је и интерактиван програм у сарадњи са компанијом "М:тел" за дјецу, која ће моћи да осјете виртуалну стварност кроз игрице.

Организовано је и такозвано "гласачко мјесто", гдје ће се публика моћи изјаснити шта треба мјењати у културним садржајима града, на шта обратити већу пажњу и слично.

Шестићева је навела да је у склопу манифестације на платоу испред зграде Музеја организован музички програм, који подразумијева наступ дјечијег хора "Мама вокс", бањалучког ди-џеја Саше Ђорђевића, те групе "Нипл-пипл".

Ово је тринаеста годину за редом откако се Музеј савремене умјетности Републике Српске придружио европској манифестацији "Ноћ музеја".