latinica  ћирилица
19/05/2018 |  21:28 | Аутор: СРНА

Вилић: Не располажемо информацијом о могућем угрожавању Ердоганове посјете

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић рекао је да оперативни штаб, који је формиран поводом сутрашње посјете предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Сарајеву, не располаже информацијом о могућем угрожавању ове посјете.

Вилић је навео да у оперативном штаб "Пријатељство 2018" учествују полицијске агенције, Обавјештајно-безбједносна агенција, Оружане снаге БиХ, Служба за послове са странцима, Протокол Предсједништва БиХ.

"Предузете су све безбједносне мјере да би наведена посјета прошла у најбољем реду. До сада Штаб не располаже информацијом о могућем угрожавању посјете", рекао је Вилић за "Аваз" коментаришући наводе у медијима о могућем атентату на Ердогана приликом сутрашње посјете Сарајеву.

Турске обавјештајне агенције запримиле су дојаву да би на Ердогана, који сутра треба да допутује у посјету БиХ, могао да буде извршен атентат, објавио је Н1 позивајући се на агенцију "Анадолија".

У дојави се наводи да атентат припремају особе турског поријекла. Дојава је дошла од групе турских држављана који живе у Скопљу.

Замјеник премијера Турске Бекир Боздаг изјавио је да Ердоган није неко ко се плаши пријетњи смрћу, те да дојава атентата није ништа ново.