latinica  ћирилица
19/05/2018 |  12:12 ⇒ 21/05/2018 | 11:16 | Аутор: СРНА

МУП ХНК: Конвој заустављен због безбједности миграната

Конвој са мигрантима заустављен је на путу према Мостару у складу са информацијама да им се не може гарантовати безбједност због незадовољства грађана који живе у близини прихватног центра у Салаковцу, саопштило је Министарство унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона.
Мигранти, полиција - Фото: СРНА
Мигранти, полицијаФото: СРНА

Из МУП-а наводе да је кантонална Управа полиције на основу својих овлаштења и одговорности радила безбједносну процјену на подручју прихватног центра Салаковац.

"Након провјере добијених информација са терена, оперативним радом полицијских службеника, конвој је уз пратњу полиције пропраћен у прихватни центар у Салаковцу", навели су из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона.

У полицији кажу да је Управа полиције поступила по захтјеву Министарства безбједности БиХ, Службе за послове са странцима, организовала пратњу и обезбиједила конвој са илегалним мигрантима од тунела Брадина до предвиђеног одредишта у Салаковцу.

Кантонални МУП поручио је да гарантује безбједност свим грађанима кантона и свима онима који ту бораве.

Припадници МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона јуче су зауставили конвој од пет аутобуса са 270 миграната, који су кренули из Сарајева у Избјеглички центар у Салаковцу.

Мигранти су заустављени на Иван-седлу. Послије вишечасовног чекања они су пропуштени према Мостару.

Комесар кантоналног МУП-а Илија Ласић саслушан је јуче у просторијама Агенције за истраге и заштиту БиХ у Мостару у вези са околностима блокаде уласка миграната у Херцеговачко-неретвански кантон.

У избјегличком центру у Салаковцу код Мостара, у који су стигли мигранти, ситуација је јутрос мирна, а током дана биће настављена њихова регистрација коју врши Министарство безбједности БиХ, рекао је руководилац центра Един Дењо.