latinica  ћирилица
16/05/2018 |  18:23 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Фондација "Солидарност" - помоћ борачким категоријама

У општини Градишка већ десет година при општинској борачкој организацији дјелује и Фондација "Солидарност". Средства која се прикупљају намијењена су за помоћ борачким категоријама.

Средства из Фондације "Солидарност," већ је користио ратни војни инвалид Стево Бијелић. И ове године намјерава да упути захтјев како би ријешио један од проблема.

"Пошто сам ја изразио проблем, јер имам квар на моторним колицима која су ми неопходна да функционишем и да могу отићи до града, апотеке, на утакмицу и кафу, наишао сам на њихово разумјевање", рекао је Бијелић.

Фондација се финасира дијелом из средстава од борачког додатка и донацијама појединаца. Општинска управа поред редовних издвајања за борачку популацију од 438.000 марака, подржава и рад фондације.

"52 хиљаде марака средстава прикупимо ми борачким издвајањима и општинским и сва та средства се удружују у програм који годинама има свој облик", изјавио је предсједник УО Фондације "Солидарност" Градишка Милован Гагић.

"Општина издваја 20.000 марака што је за 67 одсто више него 2016. године. У сваком случају то су солидна средства, али су захтјеви за далеко вишим средствима", нагласио је начелник општине Градишка Зоран Аџић,

Осим једнократних помоћи фондација финасира одлазак на бањску рехабилитацију, набавку огревног дрвета, уџбеника и стамбено збрињавање бораца.