latinica  ћирилица
16/05/2018 |  14:57 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Влада опредијељена за унапређење привредног амбијента

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Влада опредијељена за наставак реализације мјера које ће допринијети додатној фискалној стабилности, те унапређењу економског и привредног амбијента Српске.
Цвијановић - Илахи - Фото: РТРС
Цвијановић - ИлахиФото: РТРС

Током данашњег састанка Цвијановићеве са делегацијом Међународног монетарног фонда, предвођеном шефом Мисије ММФ-а за БиХ Надимом Илахијем, оцијењено је да је досадашња сарадња Владе Српске и ММФ-а била добра.

"Саговорници су изразили увјерење да ће коректна сарадња бити настављена", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У саопштењу се наводи да је на састанку разговарано о економским темама у Републици Српској и БиХ, у контексту реализације актуелног аранжмана са овом међународном финансијском институцијом.

Саговорници су заједнички оцијенили да су реформске мјере, које Влада Српске спроводи у складу са Писмом намјере, дале позитивне резултате, чему у прилог говори и остварени економски раст, те дали пуну подршку Приједлогу ребаланса буџета Републике Српске.

Састанку је присуствовао и резидентни представник ММФ-а у БиХ Франциско Пароди.