latinica  ћирилица
21/04/2018 |  14:19 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Стевандић незадовољан радом српских представника у институцијама БиХ

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изразио је данас незадовољство радом српских представника у институцијама БиХ, који, како каже, не чине ништа да се преко безбједносних агенција и министарства у којима партиципирају процесуира најновија ратнохушкачка изјава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је рекао да су план и изјава Изетбеговића о формирању паравојних формација у БиХ незаконити и ваниституционални, за шта постоји кривична одговорност.

"Изражавамо незадовољство радом наших представника у Сарајеву који умјесто да процесуирају такве ствари, они се баве завађањем Срба у Републици Српској ширењем сукоба и подјела и злоупотребљавају сваку активност да би Српска била што више подијељена, угрожена и самим тим лаганији плијен оним који се сада већ отворено припремају за рат, најављују рат и наоружавају се", рекао је Стевандић на конференцији за новинаре у Добоју.

Он је позвао на окупљање у оквиру институција Српске.

"Треба да без обзира на партијске дресове партиципирамо у оквиру институција Српске, јер окупљање и заједништво нам гарантују просперитит и опстанак, а подијељеност гарантује да ће они попут Изетбеговића, који се јавно хвале наоуружавањем и јавно заговарају рат, поред ћутања међународне заједнице остварити своје циљеве на нашу штету", навео је Стевандић.

Он поручује да Република Српска има право да се брани пошто никога не напада, а њена одбрана садржана је у јединству, у подршци институцијама и заједништву свих који представљају Републику Српску.

"Надам се да ће ово бити задња генерација која је била посвађана и да никад више послије октобра у Републици Српској нећемо имати такав рат и свађу наших представника унутар Републике Срспке и на нивоу БиХ", рекао је Стевандић.

Он је поручио да је вријеме да се подвуче црта и да су сви из Републике Српске и у Сарајеву и Бањалуци дужни да штите интересе Српске.

Стевандић је данас посјетио Градски одбор Уједињене Српске у Добоју и похвалио његов раст и напредак, који је оправдао јасном и организованом економском и националном политиком.

Предсједник добојског одбора Уједињене Српске Ранкица Панић изразила је задовољство данашњим приступањем у ову странку одборника у Скупштини града Добоја Ратка Мочића, који је напустио ДНС.

Панићева ја изразила задовољство што је политика ове странке препозната у Добоју и да је евидентан пораст броја чланова и симпатизера.