latinica  ћирилица
21/04/2018 |  11:15 | Аутор: СРНА

Тадић: У току разговори о уједињењу Народне странке и ДНС-а

Предсједник Народне странке Огњен Тадић изјавио је Срни да су у току озбиљни разговори о уједињењу Народне странке и Демократског народног савеза, те да би коначна форма требало да буде позната до почетка маја.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

Тадић је појаснио да је са ДНС-ом разговарано о неколико предвиђених модела удруживања политичких снага - од тога да то буде међусобна подршка преко коалиционе сарадње, па до уједињења два политичка субјекта.

"Све остале ствари су још на столу и чекају одлуке органа обје странке. Све ће бити јасније у наредном периоду, а коначну форму добићемо до почетка маја", рекао је Тадић.

Он каже да је од оснивања Народне странке и тражења политичког простора за њено дјеловање, ДНС најближи политички субјект који је показао велико интересовање за сарадњу.

"За сада нисмо усаглашавали конкретна политичка питања да би се могло рећи да је то непосредан разлог, али смо пуно говорили о пројекцијама будућности, посебно након Општих избора 2018. године, уз висок степен сагласности о томе како ће изгледати политичко стање у Републици Српској и шта је потребно урадити како би оно било квалитетније", закључио је Тадић.