latinica  ћирилица
20/04/2018 |  17:04 ⇒ 21/04/2018 | 13:36 | Аутор: РТРС

Додик у "Алумини": Поносан сам на чињеницу да је комбинат сачуван

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је поносан због чињенице да је сачувана компанија "Алумина" са 1.500 запослених и са више од 300 милиона марака прихода на годишњем нивоу.

Додик је након разговора са предсједником Управног одбора "Алумине" Милорадом Мотиком и представницима Синдиката ове фирме рекао да ова фабрика има перспективу, али и оптерећење због вођења стечајног поступка.

Он је истакао да је Република Српска утврдила јасну политику везану за овај комбинат 2013. године када је буквално изузета од некоректних литванских власника.

"Знали смо да је ово озбиљан проблем и одлучили смо да преузмемо управљање овом компанијом", рекао је Додик.


Додик је нагласио да је доминантна функција била и остала да се очувају радна мјеста, обезбиједи нормалан рад, нова запошљавања и очува структура капитала.

"Након разговора са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком више не страхујемо од блокаде рачуна", истакао је предсједник Управног одбора компаније "Алумина" Милорад Мотика.

"Желимо од Алумине да направимо респектабилну компанију која ће се носити раме уз раме са сличним компанијама из Европске уније", рекао је Мотика.

Он је истакао је Додик дошао да подржи руководство и раднике компаније "Алумине" у тешким тренуцима за овај колектив, да нема блокаде рачуна и да они треба да наставе да раде и не размишљају о било каквим посљедицама, већ о производњи, новим запошљавањама и новим инвестицијама.

Додик је поручио да са странама која имају своја верификована и неверификована потраживања треба разговарати и видјети како проблем ријешити и од тога не треба бјежати. Послије посјете Алумини, Додик се састао и са члановима Градског одбора СНСД-а.