latinica  ћирилица
20/04/2018 |  16:29 ⇒ 21/04/2018 | 12:16 | Аутор: РТРС

Радмила Чичковић в.д. директора Електропривреде Српске

Радмила Чичковић именована је за вршиоца дужности директора "Електропривреде Републике Српске", умјесто Жељка Ковачевића.

Надзорни одбор "Електропривреде Републике Српске" прихватио је данас оставке комплетне управе предвођене генералним директором Жељком Ковачевићем, те је за новог вршиоца дужности генералног директора те фирме именовао актуелног директора Републичког завода за статистику Радмилу Чичковић.

"За вршиоца дужности извршног директора за организационо-правне послове именован је Драгољуб Рељић, а за вршиоца дужности директора за економско-финансијске послове Дарко Милуновић", рекао је новинарима замјеник предсједника Надзорног одбора ЕРС-а Небојша Рикало.

Он је додао да ће остали чланови управе бити именовани у наредном периоду. "Очекујемо примопредајне активности почетком наредне седмице", рекао је Рикало.

На ванредној сједници Надзорног одбора ЕРС-а у Бањалуци о кадровским питањима прихваћене су оставке вршиоца дужности генералног директора Жељка Ковачевића, његовог замјеника Браниславе Милекић, извршног директора за техничке послове Максима Скоке, извршног директора за економско финансијске послове Благоја Шупића и извршног директора за организационо правне послове Ненада Радовића.

"Данас смо разматрали пословање Мјешовитог холдинга ЕРС-а и донијели одлуку да разријешимо дужности вршиоца дужности извршног директора за развој и инвестиције Петра Иванковића", рекао је Рикало, након сједнице Надзорног одбора у просторијама ЕРС-а у Бањалуци.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је раније да су чланови управе ЕРС-а поднијели оставке због губитака у пословању овог предузећа.