latinica  ћирилица
20/04/2018 |  15:55 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Обновљена школа у Великој Рујишкој

У подручној школи у Великој Рујишкој код Новог Града, 12-оро ученика наставу у другом полугодишту похађа у обновљеној школи. Средства за обнову обезбијеђена су из Кабинета предсједника Српске Милорада Додика.

Радост и топлину у обновљеној школи, малишани су осјетили на почетку другог полугодишта, када је у Подгрмечу било веома хладно.

У школи која дјелује у саставу Основне школе "Свети Сава" у Новом Граду, настоје да створе што боље услове за наставу.

"Услови за рад су били прилично лоши, у смислу да је школа имала стару столарију и гријање на пећи на дрва", каже учитељица Милана Тодић.

"Нашим ученицима у руралним подручјима, тежимо да обезбиједимо што квалитетније услове за рад", рекла је директорка Основне школе "Свети Сава" Марина Овука.

Поред новчаних средстава од двадесет хиљада марака из кабинета предсједника Српске, дио помоћи обезбиједила је и општина Нови Град.

"На овај начин, школа је модернизована, а осим тога, набављен је и један дио уџбеничких средстава. Тако је школа прилагођена савременом начину обављања наставе", истиче начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача.

Мјештани Велике Рујишке кажу да наредних година очекују повећање броја ученика у овој школи, јер им је ријешено питање изградње водовода и асфалтиран пут.