latinica  ћирилица
20/04/2018 |  08:08 | Аутор: РТРС

Без проблема у саобраћају

У Републици Српској саобраћај се одвија без проблема, а опрез због одрона неопходан је на путним правцима Бањалука-Кнежево, Сарајево-Фоча и Рогатица–Вишеград, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због већег одрона на магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, возила и даље саобраћају успорено, једном траком.

Због санације потпуно је обустављен саобраћај за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћање теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, због изградње аутопута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем, измијењен је режим саобраћања.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је пролазак за сва возила тежа од 16 тона.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је потпуно обустављен због активираног клизишта.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на дионици регионалног пута Обудовац два-Лончари.

У ФБиХ учестали су одрони на бројним дионицама, а посебан опрез неопходан је на путевима Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар и Бугојно-Нови Травник.

На аутопуту А-1, дионици Сарајево сјевер-Лепеница, због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.