latinica  ћирилица
19/04/2018 |  19:32 | Аутор: СРНА

ДНС: Осуда напада на Нинковића

Општински одбор ДНС-а најоштрије је осудио данашњи инцидент, у коме је предсједнику Општинског одбора СДС-а Пале Бојану Нинковићу испред улазних врата куће постављена бомба, одбацујући свако довођење овог догађаја у везу са актуелним роуководством општине Пале и Републике Српске.
ДНС - Фото: илустрација
ДНСФото: илустрација

"Пружамо апсолутну подршку начелнику Југовићу и руководству Републике Српске у борби за очување њених институција које се посљедњих мјесеци налазе у унакрсној ватри између појединих представника међународне заједнице и дијела опозиције у Српској", наводи се у саопштењу Општинског одбора ДНС-а.

Из ДНС-а траже од Полицијске управе Источно Сарајево хитну акцију у расвјетљавању овог случаја, оцјењујући као непримјерену пријетњу предсједнику Општинског одбора СДС-а Бојану Нинковићу, имајући нарочито у виду опасност којој је била изложена његова породица.

"Општински одобр ДНС-а, међутим, одбацује сваку инсинуацију изговорену на данашњој прес конферецији изречену од стране Бојана Нинковића, а нарочито од стране бившег начелника Миодрага Ковачевића, иначе, веома склоног аферама и сумњивим диловима са моћницима блиским његовој странци, на рачун актуелног руководства општине Пале, као и руководства Републике Српске и њиховог довођења у везу са данашњи догађајем", наводи се у саопштењу ове странке.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Предраг Ћајић потврдио је да је јутрос постављена бомба испред улазних врата у породичну кућу предсједника Општинског одбора СДС-а Пале Бојана Нинковића.