latinica  ћирилица
19/04/2018 |  19:16 ⇒ 19:20 | Аутор: СРНА

СНСД Пале: Осуђујемо угрожавање безбједности сваког грађанина

Општински одбор СНСД-а Пале осуђује свако угрожавање безбједности било којег грађанина, па тако и предсједника Општинског одбора СДС-а Бојана Нинковића, пред чијом кућом је пронађена ручна бомба, те позива надлежне органе да што прије открију и процесуирају починиоце овог кривичног дјела.
СНСД -
СНСД

"Вођени личним искуствима, јер су и водећи људи СНСД-а у Палама били изложени најгорим пријетњама путем СМС порука, уништавању личне имовине и паљењу аутомобила, што су случајеви који још нису разрјешени, разумијемо личну забринутост господина Нинковића, њему и породици пружамо људску подршку и наглашавамо нашу пуну заинтересованост и опредијељеност да ово и сва претходна кривична дјела буду што прије расвијетљени, а њихови починиоци процесуирани", поручују из паљанског СНСД-а.

Истовремено, овдашњи ОО СНСД-а са гнушањем одбацује све инсинуације да на било који начин стоји иза овог или сличних инцидената, због чега су, како наглашавају, живо заинтересовани да они који пале аутомобиле, постављају бомбе и шаљу пријетеће поруке коначно буду откривени, похапшени и процесуирани.

"Били смо изложени разноразним облицима застрашивања и угрожавања, али никада нисмо упирали прстом у политичке ривале, иако смо у одређеним ситуацијама и те како имали разлога да то учинимо. Зато нас и чуди да у овдашњем одбору СДС постоји ум који је спреман да и угрожавање личне и породичне безбједности сопственог предсједника користи за обрачун са политичким неистомишљеницима и прикупљање ситних политичких поена. Да није жалосно, било би смијешно", наводе из ОО СНСД Пале.

Коментаришући тврдње из СДС да сваки долазак предсједника Републике Српске Милорада Додика у Пале представља и повод за наводна сукобљавања и дестабилизацију безбједносне ситуације у Палама, из СНСД-а Пале истичу да су то "најобичније небулозе које не заслужују посебан коментар и манифестација класичног политичког аматеризма".

"Дјелује незамисливо, а онда и сасвим дегутантно, да паљански одбор СДС чак и овакав случај покушава да убаци у терен очигледне прљаве и оркестриране политичке кампање којом се криминализују политички неистомишљеници и највише републичке институције, а укупан безбједносни амбијент у Српској настоји представити катастрофалном. Ми, али и велика већина грађана Пала, знамо из чије донаторске кухиње долазе овакве приче, баш као што Паљани добро знају да Милорад Додик овдје долази као предсједник Републике Српске и свих њених грађана, те да је послије сваког његовог доласка у највећу источносарајевску општину у реализацију кренуо неки важан пројекат од опште користи", наглашава се у саопштењу из СНСД-а Пале.

Колико их је било и колико тренутно има пројеката, из СНСД-а Пале кажу да овог пута неће набрајати, али јавности је већ одавно познато да је њихова вриједност премашила 100 милиона марака.