latinica  ћирилица
19/04/2018 |  17:17 ⇒ 17:55 | Аутор: СРНА

Америчке санкције нису наштетиле Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска није имала никакве посљедице због санкција које су му увеле САД, што је веома важно, те да у приједлозима појединаца да и ЕУ учини исто не види никакву причу.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Далеко су озбиљније и ЕУ и европске земље него што је тај приједлог, који није ни оригиналан, ни само његов /Саше Топерић/", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Коментаришући Топерићев позив у Конгресу САД да подстакну европске партнере да их прате у увођењу санкција предсједнику Српске, Додик је рекао да конгресмени много боље разумију ситуацију у БиХ од "фрустрираних типова који долазе са простора БиХ и покушавају да своју битност обезбиједе таквим приједлозима".

Он је додао да је ријеч о "разним битангама" које се дуго времена у БиХ провлаче кроз различите невладине организације, које плаћа међународна заједница, те да је познато да су у вријеме избора у САД радили на пружању подршке Хилари Клинтон, што људи из окружења америчког предсједника Доналда Трампа веома добро знају.

"Изгубили су позиције које су раније имали кроз Бошњачки конгрес који је тамо могао да намеће неке ствари које су само из њиховог угла важне. Супруга једног од тих ради у најужем руководству Сорошеве фондације на нивоу САД. То је сукоб који постоји у САД - с једне стране Сороша и с друге стране Трампове администрације", рекао је Додик.