latinica  ћирилица
19/04/2018 |  09:29 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Влада о Приједлогу закона о измјени Изборног закона Српске

Влада Републике Српске на данашњој сједници разматра Приједлог закона о измјени Изборног закона Српске, по хитном поступку, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о извршном поступку.
Влада РС -
Влада РС

На дневном реду је и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о судским таксама и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о научноистраживачкој дјелатности и технолошком развоју, најављено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Влада би требало да разматра и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о фискалној одговорности у Републици Српској.

На сједници ће бити разматран и приједлог одлуке о давању сагласности за издавање гаранције Републике Српске за кредитно задужење предузећа Ауто-путеви Републике Српске код Европске банке за обнову и развој по пројекту изградња ауто-пута Бањалука-Добој, фаза један.

Министри ће разматрати и консолидовани годишњи извјештај о успостављању и развоју интерне финансијске контроле у јавном сектору Републике Српске са стањем 31. децембар 2017. године.

На сједници ће бити разматрана и информација о Приједлогу акционог плана за реализацију Стратегије развоја локалне самоуправе у Републици Српској 2017-2021. година, за 2018/2019. годину.

Биће разматране и информације о потреби санације и реконструкције основних школа, о пројекту "Модернизација Универзитетске болнице у Фочи - реконструкција, доградња централног објекта `Б` и набавка опреме", о реализацији Основа програма социјалног збрињавања радника који ће процесом приватизације, стечаја и ликвидације предузећа остати без запослења, за 2017. годину.

Министри ће разматрати и информацију о међународној вјежби "Србија 2018", као и информацију у вези са закључком Савјета министара о реализацији Програма помоћи за превенцију, спремност и одговор на поплаве у државама западног Балкана и Турској.