latinica  ћирилица
18/04/2018 |  20:49 ⇒ 20:51 | Аутор: СРНА

Амбасадор Србије одбила да прими протестну ноту

Амбасадор Србије у Хрватској Мира Николић одбила је да прими протестну ноту Загреба поводом инцидента који је изазвао посланик Војислав Шешељ у Скупштини Србије током посјете предсједника Хрватског сабора Гордана Јандроковића, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC) - Фото: ТАНЈУГ
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC)Фото: ТАНЈУГ

Помоћник хрватског министра спољних и европских послова Борис Григић позвао је данас Николићеву у Министарство спољних и европских послова Хрватске са намјером да јој уручи протестну ноту, наводи се у саопштењу.

"Том приликом амбасадор Мира Николић одбила је да прими протестну ноту са образложењем да званичници Србије нису учинили ништа лоше због чега би посета била прекинута", наводи се у саопштењу из Министарства спољних послова Србије.

Николићева је истакла да су, истовремено, предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић, као домаћин посјете, и премијер Ана Брнабић одмах осудиле инцидент.

Амбасадор Србије подсјетила је да је предсједник Србије Александар Вучић приликом недавне посјете Загребу доживио и горе непријатности, али није напуштао Загреб.

Министарство спољних послова Србије оцјењује да никоме није у интересу да појединачни инциденти зауставе процес дијалога који је добио на интензитету послије састанка у Загребу Вучића и предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић.

Србија остаје посвећена дијалогу, добросусједској и регионалној сарадњи, наводи се у саопштењу.

Из СРС-а саопштено је да је лидер ове странке Војислав Шешељ испред Скупштине Србије данас "изгазио хрватску заставу" и псовао делегацију Сабора Хрватске.