latinica  ћирилица
18/04/2018 |  17:15 ⇒ 19/04/2018 | 07:32 | Аутор: СРНА

СНСД затражио хитну сједницу ПД ПС БиХ - сједница у петак

Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Младен Босић на захтјев Клуба посланика СНСД-а заказао је за петак, 20. априла, хитну сједницу овог дома са једном тачком дневног реда "Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ".

Босић је у изјави медијима рекао да је добио захтјев Клуба посланика СНСД-а са кратким образложењем и цитираним Изетбеговићевим изјавама.

"Очекујем да предлагачи за хитну сједницу доставе материјал на основу којег би се водила расправа на самој сједници, јер та могућност постоји према Пословнику", истакао је Босић.

Он је прецизирао да је сједница заказана за 10.00 часова и да су позвани сви они који се иначе позивају, укључујући и Предсједништво БиХ и Савјет министара.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац рекао је да овај клуб сматра да је неопходно да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић дође пред Представнички дом и да посланицима достави информације о томе ко се и зашто наоружава у БиХ.

Он је изјавио новинарима у Сарајеву да овај клуб захтијева сазивање хитне сједнице Представничког дома у року од три дана са једном тачком дневног реда - ратнохушкачке изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији ФБиХ.

Према његовим ријечима, посланици Клуба СНСД-а у Представничком дому сматрају да постоје оправдани разлози за сазивање хитне сједнице Представничкогх дома, јер су изјаве Изетбеговића кренуле систематично, 24. марта, на скупу СДА.

Клуб посланика СНСД у Представничком дому парламента БиХ затражио је да у року од три дана буде заказана хитна сједница овог дома са једном тачком дневног реда "Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ".

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић запријетио је 16. априла у Ахмићима ратом и рекао да су злочини које су починили припадници такозване Армије БиХ "спорадични инциденти".

"Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецјевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати", рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је том приликом нагласио да "Бошњаци више никад не смију да буду слаби", пренио је портал "Дневник".