latinica  ћирилица
18/04/2018 |  15:42 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

Шешељ газио заставу Хрватске; Јандроковић прекинуо посјету Србији

Српска радикална странка саопштила је да је лидер СРС Војислав Шешељ испред Скупштине Србије "изгазио хрватску заставу" и псовао делегацију Сабора Хрватске.
Војислав Шешељ - Фото: ТАНЈУГ
Војислав ШешељФото: ТАНЈУГ

У саопштењу се наводи да је Шешељ око 12.00 ушао у зграду Скупштине Србије и да је са њим био народни посланик СРС-а Филип Стојановић.

"Када је на улазу у Скупштину угледао хрватску заставу, притрчао је, оборио стијег на бетон, покушао да исцијепа заставу, а онда су је он и Филип Стојановић газили ногама. Пет чланова обезбјеђења нису били у стању да им отму заставу и стег", пише у саопштењу.

Додаје се да су Шешељ и Стојановић потом ушли у скупштинско предворје, гдје се налазила делегација Сабора, којој је Војислав Шешељ упутио низ псовки.

Осим тога, Вјерица Радета из СРС навела је на Твитеру да ће радикали 6. маја у 11 часова Српска радикална странка одржати велики народни митинг у центру Хртковаца на којем ће говорити и Шешељ.

Након инцидента који је у Скупштини Србије изазвао посланик СРС-а Војислав Шешељ, хрватска делегација повукла се у зграду Амбасаде Хрватске у Београду.

Делегација хрватског Сабора, на челу са предсједником, Горданом Јандроковићем, прекинула је посјету Србији, саопштено је из Уреда предсједника Сабора.

"Шешељев инцидент био је црта преко које није могло да се пређе, рекао је предсједник Хрватског сабора Гордан Јандроковић након одлуке хрватске делегације да прекине посјету Србији, јавља Н1 Хрватска.

Та телевизја јавља да је Јандроковић то изјавио приликом одласка хрватске делегације из Београда око 15.00 сати.

Предсједник хрватског сабора Гордан Јандроковић данас је започео дводневну посјету Србији сусретом с предсједником Скупштине Србије Мајом Гојковић.