latinica  ћирилица
18/04/2018 |  13:54 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Шпирић: Парламентарна скупштина БиХ се полако делегитимише

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Никола Шпирић упозорио је данас у Сарајеву да се Парламентарна скупштина БиХ полако делегитимише.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Не може бити као деведесетих година прошлог вијека - или референдум или рат, или овакав Изборни закон или рат", изјавио је Шпирић новинарима у паузи сједнице Представничког дома.

Он је истакао да зато упозорава да су у праву они из Брисела и Вашингтона који изражавају забринутост за безбједност на Балкану, асоцирајући на БиХ.

"Парламент у овом сазиву након скоро четири године мандата, само 20 дана пред расписивање избора, тражи расправу о ЦИК-у, умјесто да утврђује своју одговорност, тражи измјене Изборног закона, а не жели да ради на реализацији одлука Уставног суда. То говори да се ова земља смишљено увлачи у кризу прије или послије избора", навео је Шпирић.

Према његовом мишљењу, ово је увод у компликовање ситуације. "Да ли ће се ситуација искомпликовати прије или послије избора не знам, а да хоће у то сам сигуран", каже Шпирић.

Наводећи да је СНСД увијек за озбиљну, добро и темељно припремљену расправу, Шпирић је рекао да је ова партија једина или ријетка у БиХ која се не боји избора када год буду расписани.

Према његовим ријечима, СНСД је за то да избори буду расписани у складу са законом и да буду фер и демократски.

"Нама више гласова доноси политика СДС-а и Александре Пандуревић и Драгана Мектића него било који изборни закон на свијету. Нема већег пријатеља најбољем нашем изборном резултату од Пандуревићеве и Мектића", рекао је Шпирић.

Он је упитао каква је безбједност "човјека који је продавао надгробне споменике, који је фалсификовао возачке дозволе, прикривао истраге".

Говорећи о Приједлогу закона и измјенама и допуни Закона о кривичном поступку, Шпирић је рекао да сматра да је он СДА издиктиран из неке од амбасада.

"Нас су странци размазили до те мјере да смо постали површни као да не живимо у својој земљи и не доносимо одлуке за народ који живи у њој", констатовао је Шпирић.