latinica  ћирилица
18/04/2018 |  13:34 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

Окружно тужилаштво Бањалука о случају смрти Давида Драгичевића

Саопштење за јавност Окружног тужилаштва Бањалука преносимо у цијелости:
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

Због великог узнемирења јавности али и објављивања различитих информација од стране медија и грађана (путем интернет портала и на друштвеним мрежама), Окружно јавно тужилаштво Бањалука овом приликом обавјештава медије и цјелокупну јавност у Републици Српској и Босни и Херцеговини, да и даље заједно са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, предузима све потребне радње и мјере на утврђивању свих околности смрти Давида Драгичевића из Бањалуке, а након достављања извјештаја о предузетим радњама и мјерама у вези са овим случајем.

У раду на овом предмету учествује тим тужилаца који заједно са полицијским службеницима врше провјере одређених лица и њихова саслушавања.

Провјере се обављају у различитим правцима и биће настављене и наредних дана.

Ускоро очекујемо да Тужилаштву буду достављени и резултати наређених вјештачења.

Медији, али и цјелокупна јавност морају имати разумијевања и знати да Тужилаштво обавља своју функцију у складу са Уставом Републике Српске и Босне и Херцеговине и на основу Закона Републике Српске и Босне и Херцеговине, независно је у свом раду и не може доносити преурањене закључке под притиском јавности.

У складу са горе наведеним, Окружно јавно тужилаштво Бањалука ће обавијестити јавност, по окончању свих наложених провјера и утврђивања правно релевантних чињеница у вези са околностима смрти Давида Драгичевића.