latinica  ћирилица
18/04/2018 |  11:37 | Аутор: Index.hr

Бајерн против Реала без Видала

Фудбалски клуб Бајерн из Минхена потврдио је да ће Артуро Видал због тешке повреде кољена пропустити остатак сезоне, што значи да ће Баварци у обје полуфиналне утакмице Лиге шампиона морати играти против Реала без свог понајбољег играча.
Артуро Видал (фото: ebaysoccer.com) -
Артуро Видал (фото: ebaysoccer.com)

Видал, којег у Њемачкој због стила игре зову ''Ратник'', у недјељу је на тренингу изврнуо десно кољено, а прегледом је установљено да му се одломио комадић кости који му је данас уклоњен артроскопским захватом.

Тренер Бавараца Јуп Хенкинс тада је рекао како се нада да ће се Видал брзо вратити на терен, а свакако да није очекивао информацију да ће Чилеанац до краја сезоне бити ван тренажног процеса.

С обзиром на то да се тек вратио фудбалу након повреде истог кољена, било је вјероватно да су шансе мале да заигра против Мадриђана али у Баyерну су се ипак надали.

Ипак, од тога неће бити ништа, бол је превелика и Чилеанац неће имати прилику да се освети Реалу за контроверзно полуфинале прошле сезоне, кад је управо он, по многима, био неоправдано искључен, што је краљевском клубу отворило врата финала.

Видалови проблеми на муке су бацили тренера Баyерна Јупа Хенкинса, који ће сад морати одлучити ко ће заузети Видалово мјесто у средини везног реда. На располагању су муТолисо и Себастиан Рудy, Ћави Мартинез и Џејмс Родригез.

Бајерн и Реал прву ће утакмицу полуфинала Лиге шампиона одиграти у уторак 24. априла.