latinica  ћирилица
16/04/2018 |  11:56 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

Зворник: Почело преузимање регресираног дизел горива

У Зворнику је почело преузимање регресираног дизел горива чија је цијена за шездесет фенига нижа од тржишне, а коју је регистрованим пољопривредним газдинствима омогућило ресорно републичко министарство. Према списковима, ово право на подручју Зворника остварило је 170 газдинстава.

Пољопривредник Славиша Ерић из Челопека, ове године прољећну сјетву почео је нешто касније. Засадиће пшеницом, кукурузом и луцерком петнаест хектара. Још није преузео регресирано дизел гориво.

Пољопривредник Славиша Ерић каже да још није преузео регресирано дизел гориво али намјерава ускоро. Истакао је да му помоћ много значи због јефтиније производње.

Ове године регистрованим пољопривредницима одобрено је 100 литара горива по хектару за пријављене обрадиве површине и 30 литара по хектару за ливаде.

Основни услов да остваре право на регресирано гориво јесте да су газдинства регистрована у АПИФ-у. Рок за регистрацију је 15. мај.

"Очекујемо да ће до 15. маја најмање још 200 пољопривредних газдинстава која су обавезна у складу са прописима о регистрацији да доставе одређена документа за текућу годину", рекао је Милан Цвијетиновић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Зворник.

Потврде за преузимање дизел горива издају се у Стручној служби за пољопривреду Градске управе, а посљедњи рок за преузимање је 30. новембар.