latinica  ћирилица
16/04/2018 |  11:09 ⇒ 18:13 | Аутор: РТРС

ЦВИЈАНОВИЋ-ВИГЕМАРК: Реформе Владе Српске дају позитивне резултате

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са шефом Делегације и специјалним представником ЕУ у БиХ Ларсом Гунаром Вигемарком, саопштено је из Биора Владе за односе с јавношћу.

Цвијановићева и Вигемарк су оцијенили да се реализација Реформске агенде у Републици Српској одвија у складу са предвиђеном динамиком, те да реформски захвати које проводи Влада Српске дају позитивне резултате, о чему свједоче и сви макроекономски показатељи.

Вигемарк је упознао премијерку Српске да је поступак израде мишљења Европске комисије на одговоре на Упитник, које су израђивале све надлежне институције у БиХ у оквиру система координације, при крају, те да се у наступајућем периоду може очекивати и његово званично представљање.

Саговорници су размијенили мишљење и о активностима које се спроводе у областима владавине права и реформе јавне управе, те се сагласили да систем координације представља оквир за реализацију свих активности у области европских интеграција у БиХ, укључујући и процес програмирања средстава помоћи Европске уније ИПА 2.

Са шефом Делегације ЕУ у БиХ разговарао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Са Вигемарком ће данас разговарати и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.