latinica  ћирилица
13/04/2018 |  10:11 ⇒ 10:29 | Аутор: РТРС

Највећи крузер на свијету кренуо на своје прво путовање!

Након три године градње, највећи крузер на свијету, чији је капацитет девет хиљада људи, испловио је из Барселоне и кренуо на своје прво званично путовање – Медитераном.

Крузер “"Симфонија мора" не носи само титулу највећег на свијету, него посједује и највиши тобоган на мору, најбржи интернет на мору, више умјетничких дјела него што "Лувр" има слика!

Брод је нешто дужи од 362 метра, има депласман од 228.081 тону, а посједује чак 22 ресторана, 24 базена и 2.759 кабина.

Може да прими око 6.680 гостију уз око 2.200 чланова посаде, тако да његов капацитет износи око 9.000 људи.

Осам од десет највећих бродова на свијету припада компанији "Ројал Карибијан", али овај заиста помјера границе.

- На крузеру се не осјећате као да сте у гужви, јер има 18 палуба. Он је као зграда. Постоје 24 лифта и седам различитих дијелова крузера, тако да се путници природно подијеле, било да се ради о соларијуму за одрасле, 'Централ парку' или воденом парку. 'Централ парк' је мирно окружење, садржи 20.000 тропских биљака, као и бар с вином - рекао је за Си-Ен-Ен травел Болвин Јеунг, директор продаје и маркетинга "Ројал Карибијана".

Крузер нуди бројне активности, тако да путницима, како тврде, не може бити досадно. Могу се бавити пењањем, уживати у симулацији сурфовања, изласку из лавиринта....

Ове године ће пловити Медитераном, а наредне године ће његова база бити Мајами на Флориди. Потом ће услиједити серија крстарења Карибима, преносе агенције.

Извор: РТС, Агенције