latinica  ћирилица
12/04/2018 |  20:50 | Аутор: СРНА

Теслић: Донаторско вече за набавку инкубатора и санитетског возила

У Здравствено-туристичком центру Бања Врућица вечерас је почело донаторско вече за набавку инкубатора и санитетског возила за Болницу Свети апостол Лука у Добоју, а вриједност возила и инкубатора процијењена је на 200.000 КМ.
Донаторско вече у Теслићу - Фото: СРНА
Донаторско вече у ТеслићуФото: СРНА

Организатор донаторске вечери је Ротари клуб из Добоја, а манифестацији присуствује и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, те стотињак привредника са подручја Теслића, Добоја и сусједних општина.

Богданић је захвалио Ротари клубу и Здравствено-туристичком центру Бања Врућица на заједничкој одлуци да спроведу ову хуману акцију.

"У систему здравства изражена је потреба за санитетским возилима и инкубаторима и ово ће добојској Болници омогућити квалитетније збрињавање, односно превоз пацијената, као и транспорт дјеце у Универзитески клинички центар у Бањалуци или у установе у Србији", рекао је Богданић.

Он је захвалио члановима добојског Ротари клуба што су подстакли своје пријатеље из Њемачке и Аустрије да обезбиједе већину потребних средстава.

Предсједник Ротари клуба из Добоја Сања Живковић нагласила је да се у пројекат активно укључио и Ротари Интернешнел, те њемачки Ротари клуб "Хасфурт", који ће обезбиједили двије трећине средстава.

Живковићева је рекла да се акцију прикључио и одређени број локалних заједница које гравитирају Добоју.

С циљем обезбјеђивања преосталог новца, крајем децембра 2016. године и током прошле године у Добоју су реализоване многе хуманитарне акције и активиран је хуманитарни број.

Живковићева је захвалила Богданићу на подршци, али и установи Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" која је генерални спонзор вечерашњег догађаја.

Директор Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" Александар Радошевић навео је да су се као друштевено-одговорна установа радо одазвали хуманитарној акцији за помоћ добојској Болници и позвали своје партнере и привреднике са подручја Теслића и Добоја да им се придруже.

Донаторско вече одржава се у хотелу "Кардијал" у Бањи Врућици код Теслића.