latinica  ћирилица
23/03/2018 |  20:31 ⇒ 22:35 | Аутор: СРНА

Одржано вече љубавне поезије Гордане Милошевић

У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је, поводом Свјетског дана поезије и православног празника Младенци, одржано књижевно вече љубавне поезије аутора Гордане Милошевић из Власенице.
Источно Сарајево - Книжевно вече љубавне поезије - Фото: СРНА
Источно Сарајево - Книжевно вече љубавне поезијеФото: СРНА

"Вечерас сам представила поезију коју сам писала у својих пет књига, а тематика је љубав. С обзиром на повод искључиво смо говорили љубавну поезију, мада то није једина врста поезије коју пишем", навела је Милошевићева.

Ова млада пјесникиња љубав према поезији преточила је у пет књига - "Загрљени прсти", "Раскопчај љубав", "Дрхтај зоре", "Украдена из сна" и "Птице из погледа", које је објавила издавачка кућа "Жиравац" из Пожеге.

Она је изразила задовољство што се први пут представила публици у Источном Сарајеву, додајући да има добру сарадњу са писцима са подручја Сарајевско-романијске регије.

Гост пјесник вечери поезије била је Снежана Кунтош Тробок која је навела да је осим љубавне поезије, говорила и стихове посвећене њеним родитељима, за које је, како је рекла, много везана.

Зоран Недељковић представник издавачке куће "Жиравац" рекао је да је успоставио добру сарадњу са Културним центром Источно Ново Сарајево.

"У протеклих два-три мјесеца писци које објављујемо у нашој издавачкој кући гости су Културног центра Источно Ново Сарајево. Вечерас је промовисана фантастична љубавна поезија Гордане Милошевић, а надамо се да ћемо ову праксу наставити и у убудуће", рекао је Недељковић.

Он је додао да је издавачка кућа "Жиравац" ове године објавила 24 књиге, аутора из Републике Српске.

Домаћин вечери љубавне поезије, предсједник Сарајевско-романијске подружнице Удружења књижевника Републике Српске Горан Врачар навео је да је Милошевићева од прије двије године члан овог удружења.

"Никад до данас се није представила у Источном Сарајеву, а ријеч је о жени која пише врло емотивну и осјећајну љубавну поезију. Да је ријеч о квалитетној поезији показује и њен пријем у Удружење књижевника Републике Српске. Пошто живи у Власеници, по локацији припада подружници Удружења књижевника Источно Сарајево", рекао је Врачар.

У пратећем програму наступили су ученици Музичке школе у Источном Сарајеву, одсјек гитара - Андреј Тадић, Срђан Вучић и Никола Ђурић, а сваки посјетилац је на поклон добио књигу издавачке куће "Жиравац".