latinica  ћирилица
23/03/2018 |  08:33 ⇒ 14:34 | Аутор: СРНА

Почео Јахорина пословни форум

На Јахорини се одржава научна конференција "Јахорински пословни форум 2018", коју организује Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

На конференцији, коју је отворио министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић, учествује 90 пословних људи из Мађарске, Србије, Хрватске, Македоније, Црне Горе и БиХ. Током одржавања овог скупа, који се одржава седми пут, биће представљена 44 научна рада. 

Раду конференције присуствује и министар трговине и туризма Републике Српске, Предраг Глухаковић.

Глухаковић је рекао да овај форум показује колико је Јахорина значајна као туристичка дестинација и препознатљив регионални туристичке бренд.

- Драго нам је да се у вријеме експанзије Јахорине ове зимске сезоне одржава и ова научна конеференција. Сигуран сам да ћемо добити квалитетне закључке и да ћемо ми оперативци - Влада Републике Српске и Министарство трговине и туризма - имати добру основу за даљи рад, посебно у области образовања јер су данас овдје са нама и студенти економских факултета - рекао је Глухаковић новинарима.

Он сматра да Форум заслужује да има, не само конференцијски, него и научни дио, јер је извјесно да наука и образовање, као и рад на терену, сигурно доносе резултате.