latinica  ћирилица
22/03/2018 |  14:39 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево - Болници предат на употребу хематолошки бројач

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник градске Скупштине Мирослав Лучић предали су данас руководству Болнице Источно Сарајево хематолошки бројач за лабораторијску анализу крви за чију је набавку град из буџета издвојио око 51.000 КМ.
Донација болници у Источном Сарајеву - Фото: СРНА
Донација болници у Источном СарајевуФото: СРНА

Вуковић је изразио задовољство што је град имао могућности и разумијевања за захтјеве Болнице Источно Сарајево да се набави важан уређај за хематолошку лабораторију. Он је подсјетио да је град Источно Сарајево и до сада помагао овој здравственој установи, додајући да је у претходних 10 година издвојено 706.000 КМ у новцу или опреми која је донирана болници.

Директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић рекао је да је болница добила хематолошки апарат који ће са много мање ресурса дати више података. Нагласио је да је апарат потребан хематолозима и педијатрима који из крви могу да сазнају много података који су потребни за успјешно постављење дијагнозе и лијечење пацијента.

Шеф биохемијско-хематолошке лабораторије Зорка Пјевић Рацковић рекла је да болница има велики број пацијената, због чега им је био потребан овакав уређај који ће проширити палету анализа и омогућити пацијентима да добију квалитетнију услугу.