latinica  ћирилица
22/03/2018 |  09:08 ⇒ 09:10 | Аутор: СРНА

Рукометни меч Србије и самопроглашеног Косова без публике и медија

Гледаоци и новинари неће присуствовати квалификационој утакмици за Свјетско првенство у рукомету женских јуниорских репрезентација између Србије и самопроглашеног Косова, чије је одигравање премјештено из Крагујевца у београдско насеље Ковилово, саопштио је Рукометни савез Србије.
Рукомет - Фото: Индепендент
РукометФото: Индепендент

У сарадњи са државним органима одлучено је да меч буде премјештен из Крагујевца у Ковилово због, како је наведено, безбједности свих учесника, пренијели су београдски медији.

Меч између двије селекције, који је изазвао велику помпу послије одлуке да се не истичу национална обиљежја и химне, биће одигран у Спортском центру Ковилово сутра од 16.00 часова.

Осим женских рукометних јуниорских репрезентација Србије и селекције самопроглашеног Косова, на турниру учествују и њихове вршњакиње /генерација 1998/ из Норвешке и Словачке.

Само побједник квалификационог турнира пласираће се на Свјетско првенство у мађарском Ђеру.

Српски Рукометни савез Косова и Метохије већ је упутио оштре критике на рачун националног савеза, јер сматра да одлука да се одигравање утакмице премјести из Крагујевца у Београд "не умањује срамоту и понижење због уступака непостојећој држави".