latinica  ћирилица
22/03/2018 |  07:49 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

НСРС: Дан за гласање

Посланици се након сједнице Народне скупштине Републике Српске изјашњавају о Интерпелацији о политици управљања јавним предузећима, али и о раније разматраним тачкама.

Сједницу Народне скупштине Републике Српске можете да гледате на нашем програму РТРС плус или на линку испод

Комисија Народне скупштине Републике Српске за избор и именовање предлаже да главни ревизор Српске буде Јово Радукић на период од седам година, а његов замјеник Божана Трнинић, рекао је предсједник Комисије Радован Вуковић.

Вуковић је истакао да су ово приједлози предсједника Републике Српске Милорада Додика достављени Комисији 23. фебруара.

На конкурс из новембра прошле године јавило се седам кандидата.

Комисија за избор и именовање предложила је за чланове Управног одбора Агенције за банкарство Српске Жељка Слијепчевића, Славицу Миликић, Братољуба Радуловића, Срђана Шупута и Бранислава Ђурицу на период од пет година.

Вуковић је навео да се на конкурс, који је расписан 3. октобра прошле године, пријавило 26 кандидата који су испуњавали услове.

Он је додао да су за чланове Комисије за жалбе предложени Горан Раковић и Марина Кременовић.

На конкурс је било пријављено девет кандидата.

Комисија је предложила парламенту Српске да Јованка Вуковић буде изабрана за замјеника Омбудсмана за дјецу Републике Српске на период од четири године.

Комисија је предложила и одређена именовања у одборима Народне скупштине након што је Миленку Вићановићу, након враћања посланичког мандата, аутоматски престао мандат у свим радним тијелима Народне скупштине у којима је био биран као народни посланик.

Вићановић је у децембру вратио посланички мандат колеги из Градског одбора ПДП-а Бијељина Цвијетину Вилотићу, јер је обављао двије функције - народног посланика и директора предузећа "Комуналац" Бијељина.

Синоћ касно завршена је расправа о још једној Интерпелацији опозиције.

Овај пут о политикама управљања јавним предузећима- Жељезницама, Електропривреди, Шумама, Путевима, Поштама, Олимпијском центру Јахорина.