latinica  ћирилица
21/03/2018 |  21:17 | Аутор: РТРС

Селак: Потребна системска рјешења за подршку особама са Дауновим синдромом (ФОТО)

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Горан Селак изјавио је да су потребна системска рјешења за подршку особама са Дауновим синдромом, као и њиховим породицама.
„Ја, сличан теби, постојим“ - Фото: РТРС
„Ја, сличан теби, постојим“Фото: РТРС

Селак је на манифестацији под називом "Ја, сличан теби, постојим" којом је у Бањалуци обиљежен Свјетски дан особа са Дауновим синдромом, истакао да је подршка овој популацији дужност читавог друштва.

"Особе са Дауновим синдромом, са свим својим могућностима, морају да буду укључене у заједницу и буду равноправан дио друштва , а дужност свих нас је да им то омогућимо. Родитељима дјеце са Даун синдромом је такође потребна подршка и сви ми, као друштво, морамо да се посветимо изналажењу системских рјешења и унапријеђењу постојећих", истакао је Селак.

„Ја, сличан теби, постојим“

Манифестација "Ја, сличан теби, постојим" одржана је у КЦ Бански Двор,у организацији удружења "Дајте нам шансу-Звјездице", гдје су се дјеца са Дауновим синдромом, као и дјеца и другим потешкоћама у развоју и њихови пријатлеји представили са културно-умјетничким програмом који су вриједно припремали протеклих мјесеци.