latinica  ћирилица
21/03/2018 |  20:35 | Аутор: СРНА

Вучић није задовољан разговорима у Њујорку

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да није нарочито задовољан оним што је постигао у разговорима протеклих дана у Њујорку, да се надао већем разумијевању, као и да му се чини да западне земље не желе да разговарају о томе коме припада територија Косова, те да то сматрају завршеним.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Нисам нарочито задовољан, очекивао сам веће разумевање не само за Србе на Косову и Метохији, већ и за Србију", рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Он је нагласио да је за западне земље свака прича о Косову отварање Панодрине кутије, коју су сами отворили не поштујући Резолуцију 1244.

"Ми не преговарамо само са Албанцима, већ и са онима коју су створили независну државу Косово", рекао је Вучић и додао да је ситуација тешка, али да се Срби држе чврсто и да је задовољан трудом и радом Србије, али да није задовољан резултатима разговора.

Он је навео да је током разговора са генералним секретаром УН Антонијом Гутересом рекао да је Србија спремна за компромис, али да неће да жртвује своје интересе.

"То је било после три дана напорних и не лаких сусрета о којима не могу превише да говорим. Да бих припремио платформу за наше грађане, морам да добијем и подршку међународне заједнице. То је за мене било разочарање. Наше је да наставимо да се боримо. Кад се одговорно понашате, доћи ће до разултата", рекао је Вучић.

Он је додао да је разговарао са "људима који о много чему одлучују" и да му се чини да "они тврдо стоје на принципу поштовања и очувања независности Косова".